Peter Wijntjes is in een ondernemende familie opgegroeid. Het is dan ook geen verassing dat hij de opleiding ondernemerschap is gaan volgen. De opgedane kennis heeft hij in de afgelopen jaren binnen verschillende bedrijven weten in te zetten om uiteindelijk een eigen onderneming te realiseren.

“Het geeft mij een vrij gevoel op het moment dat ik wakker word en besluit in plaats van linksom, eens rechtsom te gaan.”

Peter is ooit begonnen als servicecoördinator in de installatietechniek. Het coördineren zat al vroeg bij hem in het bloed. Zonder er teveel over na te denken wist hij een team van monteurs feilloos aan te sturen. De herinneringen van die tijd staan bij hem in het geheugen gegrift, namelijk de strenge winters die ervoor zorgden dat de installaties bevroren waren. Alle monteurs werden in het weekend aan het werk gezet. Op zo’n moment werd de winterbarbecue opgestookt, de eigen tap ging aan en de samenwerking stond centraal. Deze gezelligheid en warmte zoekt Peter graag op.

“Motiveren is na al die jaren mijn kracht geworden. Ik probeer mensen net dat ene stukje motivatie mee te geven om ze over de streep te trekken.”

In 2008 is het avontuur begonnen. De drive om DuurzaamGebouw te starten begon in de periode toen de facetten van duurzaamheid duidelijk werden. De contouren waren geschetst, maar de tools misten.

Naast de vele nevenactiviteiten die Peter er op na hield, werd er een businessplan geschreven. De uitvoering hiervan heeft geleid tot DuurzaamGebouw. Met een duidelijke toekomstvisie voor de drie pijlers; energie, ICT en beheer en onderhoud is het bedrijf uniek geworden. Het ICT-gedeelte werd door de drie heren omarmd en is het speerpunt geweest.

“Ik heb nooit gedacht dat we zo groot zouden worden. Toen we eenmaal een elftal in dienst hadden, keken we elkaar aan en dachten laten we nu maar groter groeien.”

Zijn openheid, eerlijkheid en zijn rustige uitstraling geeft mensen een gevoel van vertrouwen. Een kenmerkend aspect dat overeenkomt met zijn sterrenbeeld als leeuw. Peter houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en zoekt in een gesprek graag de verdieping op. Hij vindt het leuk om brainstormsessies te leiden of presentaties te geven. Hij is ervan overtuigd dat zijn wilskracht om altijd innoverend en vernieuwend te blijven ervoor heeft gezorgd dat de drie eerste relaties nog altijd voor zijn team kiezen.

“Ik sta dag en nacht klaar voor onze relaties. Ik denk dat wij hierdoor onze relaties van het eerste uur nog hebben.”

Peter heeft al jaren een onveranderde ochtendroutine. Zou dit het geheim van zijn succes zijn? Elke ochtend begint zijn dag om 06.30 uur en laat hij zijn jonge hond Soof uit. Met haar is hij graag op pad en hij neemt haar af en toe mee naar kantoor. Vervolgens neemt hij een duik in het zwembad, schuift hij aan bij het ontbijt met zijn vrouw, de mail wordt gecheckt en de dag wordt voorbereid. Er is weer een nieuwe dag en hij gaat vol goede moed aan de slag.

“Om zo rustig de dag te beginnen voelt goed. Hoofd leeg en dag geordend.”

In zijn vrije tijd proost Peter met een wijntje op het leven, want een levensgenieter is hij zeker! Ook wordt hij enthousiast van snelle voertuigen. Hij rijdt graag op zijn motor en vroeger besteedde hij veel tijd op de crossbaan. De plannen om met zijn jongste zoon een mooie tour te maken zijn dan ook al gemaakt.

“We zijn vanaf ‘scratch’ begonnen, dat maakte het wel extra spannend.”