5 juni 2019 – Amsterdam – HumbleBuildings viert het succes dat Gooee & Croonwolter&dros het grootste IoT PropTech-contract tekenen op de Provada. Geschiedenis is geschreven.

Begin dit jaar introduceerde HumbleBuildings Gooee in de Nederland. Door het grote netwerk van HumbleBuildings en haar enorme kennis van de vastgoedmarkt is Gooee in staat geweest om een enorme versnelling te maken met de introductie en adoptie van haar platform in Nederland. Op Building Holland in April jl. lanceerde HumbleBuildings samen met Croonwolter&dros en CBRE het IoT-platform Gooee. Tijdens dit event wist Gooee twee Rabobank-prijzen voor innovatie in de wacht te slepen. Gerard Lokhorst: ‘Ik was vastberaden dat Gooee een succes zou worden. Het is fantastisch dat we deze mijlpijl vandaag op de Provada kunnen vieren!”

Het Building Operating System van Gooee neemt de controle over van inefficiënte en bestaande bouwsystemen om zo bouw- en bedrijfsprestaties te optimaliseren. Bas Ambachtsheer, statutair directeur van technisch dienstverlener en beheerder Croonwolter&dros: “Dit is een belangrijke mijlpaal in intelligent vastgoed. Mensen die denken dat hun gebouwen nu slim zijn, staan perplex. Een systeem zoals Gooee, dat integreert in onze totale propositie ‘grip krijgen’ op een gebouw, zal een standaard worden. De implementatie van het Gooee-platform begint met BuildviewTM. Dit stelt ons in staat om inzicht te krijgen in ons hele portfolio om zo klanten een verbeterende service te bieden met verbeterende operationele efficiëntie.”

Neil Salt, Managing Director en mede-oprichter van Gooee, zegt: “Het meest kritieke element in een auto is de software. Tegenwoordig kunnen bedrijven zoals Tesla de prestaties en efficiëntie van uw voertuig verbeteren met op afstand bedienbare software. Dit is wat Gooee kan doen voor gebouwsystemen die niet zijn geïntegreerd en oorspronkelijk zijn ontworpen voor functie versus efficiëntie. Onze investering in technologie en IP in draadloze communicatie, verlichting, detectie en cloud-gebaseerde toepassingen hebben dit nu op grote schaal mogelijk gemaakt en Gooee loopt voorop bij deze innovatie.”

Naast bi-directionele besturing van kritieke systemen biedt Gooee’s platform milieu- en gedragsanalyses met zijn SpaceViewTM-toepassing en LightViewTM; een IoT Bluetooth Sensing Network geïmplementeerd via Lighting-as-a-Host. Andere voordelen van Gooee zijn onder andere het verminderen van energieverbruik en operationele kosten en overal een lager cost of ownership.

Andrew Johnson, CEO en oprichter van Gooee: “Het creëren van het eerste wereldwijd schaalbare, open IoT-platform voor slimme gebouwen heeft vijf jaar engineering en investering gekost. Onze visie was om waarde te creëren voor alle stakeholders in gebouwen met de grootste geaggregeerde dataset, die bruikbare inzichten oplevert. Croonwolter&dros is de perfecte lanceringspartner in Nederland met een op elkaar afgestemde visie: dat een besturingssysteem voor gebouwen de toekomst is van de infrastructuur- en activabeheer. Allemaal beheerd vanuit de cloud in een ‘single pane view’.

IoT-partners van het Gooee platform zijn: HumbleBuildings, Aurora Lighting, Dell, Tridium, Nordic Semiconductor, Vodafone, Feilo Sylvania en Interlight.