Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)

Is een Europese richtlijn waarin maatregelen worden beschreven over energiebesparingen in gebouwen. Simpel gezegd beschrijft een EPBD wat er exact dient te gebeuren. Deze richtlijn heeft als doel om een verbeterende energieprestatie voor gebouwen te stimuleren en gebruikers en eigenaren bewust maken van hun energieverbruik binnen een gebouw. 

Een van de speerpunten van de EPDB is het optimaliseren van de energie-efficiëntie van technische bouwsystemen, zoals verwarmings- en airconditioningssystemen. Voorbeelden van maatregelen zijn energielabels en de regelmatige keuring van cv-ketels en airconditioningsystemen in gebouwen. Hoe deze maatregelen precies moeten gebeuren, staat beschreven in de  Regeling Energieprestaties Gebouwen  en het  Besluit Energieprestaties Gebouwen. 

 Vanaf 2013 zijn gebouwbeheerders, -eigenaren, en -gebruikers wettelijk verplicht om eens in de 5 jaar hun klimaatsystemen (koeling en warmtepompen) te laten keuren. Dat geldt al vanaf een (cumulatief) koelvermogen van meer dan 12 kW. Deze keuringen dienen uitgevoerd te worden door EPBD-A en/of EPBD-B-gecertificeerde inspecteurs van een onafhankelijke partij.  

Onze EPBD-A en EPBD-B-gecertificeerde inspecteurs beoordelen niet alleen de koelinstallatie en het airconditioningsysteem, maar geven ook advies over andere installatieonderdelen in een gebouw. Op basis van ons advies heb jij zelf de keuze waar jij actie op onderneemt! 

Advies

Wij zijn trots op onze klanten!

Professioneel, technisch of gewoon praktisch, wij zullen jouw doelen altijd hoog in het vaandel houden…

Project Carmelcollege Salland Raalte
Project De Schelderadarketen
Project Radboud Universiteit
Project Kröller-Müller Museum
Project Verduurzaming kantoorgebouwen Rabobank Nederland
Project Lincoln Park
Project Morgenwijzer
Project SWEETS hotel
Project Houthavens Amsterdam
Project Ondersteuning bij uitbesteding vastgoedonderhoud AkzoNobel
Project Transformatie voormalige Hogeschool Utrecht