Real Estate


Waar er in het verleden voornamelijk bouwconsortia voor één specifiek project bestonden, ontstaan tegenwoordig steeds meer partnerships voor de lange termijn. Inmiddels heeft HumbleBuildings diverse partners aan zich gebonden. “Voor bedrijven als Croonwolter&dros, Infraspeed, ROC van Tilburg, Livio, CBRE en VolkerWessels gaan we echt door het vuur,” verklaart Gerard Lokhorst. “En dat is nog maar een greep uit onze samenwerkingspartners.” Tegenwoordig focust HumbleBuildings zich ook op het beheer en onderhoud van vastgoed in het buitenland. “AkzoNobel, Ballast Nedam en CBRE geloven in ons bedrijf, onze diensten en in het product Humble. Het is fijn om te merken dat zij ons steunen.”

“CBRE heeft voor de komende jaren het beheer van het assetmanagement aan ons uitbesteed. Onlangs hebben wij dat uitgevoerd bij CBRE ING. Mooi is ook dat alle mutaties hier worden bijgehouden. Waardoor CBRE ING over vijf jaar een compleet overzicht heeft. Bij ieder project, vervanging, renovatie wordt de data bijgewerkt. Dat is een nieuw fenomeen, het gebeurt nog bijna nergens. Hoewel nog weinig mensen de toegevoegde waarde van assetmanagement inzien, ontstaat er al een hele nieuwe markt.”

Een andere toonaangevende klant is ROC Tilburg. Zij hebben de transformatie van DuurzaamGebouw naar HumbleBuildings van dichtbij meegemaakt. ROC Tilburg wilde tien jaar geleden graag hun portefeuille verduurzamen. Gerard Lokhorst: “Ooit zijn wij met DuurzaamGebouw bij ROC Tilburg begonnen met het inzichtelijk maken van hun hele vastgoedportefeuille met onder andere jaarplanningen, conditiemetingen en destijds nog genaamd GebouwDashboard. Tot aan de dag van vandaag leveren wij het totaalpakket. Sinds de komst van Dijkoraad doen we ook het installatieadvies, bouwbegeleiding, en het maken van bestekken en beoordelingen van leveranciers.”

 

Wij creëren en bouwen een omgeving waarin gebouwen gezond, duurzaam en efficiënt zijn. Waarbij er focus is rondom digitalisering binnen de gebouwde omgeving. We zijn innovatief , ontwikkelen nieuwe tools en concepten voor gebouwen van de toekomst.

 

Bron: HumbleBuildings magazine, interview Gerard Lokhorst.