Gooee’s IoT ‘Data Brain’ verzamelt vastgoeddata voor ontwikkelaars, huurders, vastgoedeigenaren en managers in commerciële, retail-, hospitality- en warehousing-omgevingen. De functionaliteit en de gebruikerservaring worden naar een hoger niveau getild, en tegelijkertijd wordt er bespaard op operationele- en energiekosten.

In 2019 implementeert Gooee drie nieuwe softwareproducten: LightView, SpaceView en BuildView.

BUILDVIEW™ -Geïntegreerde ‘building identity’ (vastgoeddata) en -optimalisatie. Deze software is geschikt voor alle toonaangevende GBS-systemen en biedt de mogelijkheid om een volledig geïntegreerde, voor IoT-geoptimaliseerde Building Performance Solution samen te stellen voor lichtregeling, HVAC en energiebeheer.

LIGHTVIEW™ – Lichtregeling op enterprise-schaal via het draadloze sensor-, beacon- en communicatienetwerk van Gooee, waarbij gebruik wordt gemaakt van lighting-as-a-host.

SPACEVIEW™ – Gegevens uit omgevings- en gedragsanalyses worden in het gebouw verzameld via ‘spatial sensing’.

81% van alle FM-professionals noemt een gebrek aan integratie van verschillende gegevens als grootste uitdaging. In combinatie met gebouwbeheersystemen met hoge installatie- en onderhoudskosten, leidt dit gebrek aan samenhang tot de behoefte aan een interoperabel systeem dat de mogelijkheid biedt om alle gegevens met betrekking tot gebouwactiviteiten en gegevens uit subsystemen samen te voegen, te analyseren en op te volgen.

Neil Salt, Managing Director van Gooee, zegt hierover het volgende: “De waardepropositie van Gooee gaat verder dan verlichting en is afgestemd op de overwegingen die van belang zijn bij het besturen van een bedrijf én bij vastgoedbeheer: het beheer van de systemen in een gebouw, de energiekosten, huurprijzen en ‘human capital’. Met de lancering van onze drie  nieuwe applicaties bieden we een toegankelijk platform waarmee we gebouwen slimmer maken. De ‘Single-Pane’-view geeft eigenaren en huurders de controle over hun vastgoedbeheer terug.”

…BUILDVIEW

BuildView werkt met alle toonaangevende GBS-systemen, maakt een duur specialistisch integratietraject overbodig en geeft u de controle over vastgoedbeheer via een voor IoT geoptimaliseerde Building Performance Solution: integreert lichtregeling, HVAC en energiebeheer tot het ‘logic level’. We gebruiken de Building Gateway van Dell, werken samen met Tridium om GBS-integratie te realiseren en databrokerage vindt plaats via een Gooee-component op het Microsoft Azure platform.

Gooee combineert de nieuwste technologieën op het gebied van sensoring en edge-analyses, om de locatie van de klant futureproof te maken, back-of-house te integreren met front-of-house via het Building Operating System en de Cloud DataBrain van Gooee. BuildView is schaalbaar van één locatie tot meerdere locaties wereldwijd.

…SPACEVIEW

Nu meer dan 50% van alle werkplekken onbenut blijft, is het voor organisaties lastig om inzicht te krijgen in de hoeveelheid benodigde ruimte en in de manier waarop ze deze ruimte zo prettig mogelijk kunnen maken voor hun werknemers. Op deze manier worden welzijn en productiviteit verbeterd. SPACEVIEW levert real-time en historische KPI’s met betrekking tot personeelsbezetting, het gebruik van werkplekken en ruimtes.

SpaceView biedt een ‘Single-Pane’-view van gegevens van Gooee-sensoren en multifunctionele sensoren van externe partners. Dit geeft retailers inzicht in de locatie van shoppers in een winkelomgeving. Ze kunnen daar vervolgens de lay-out van hun winkel op aanpassen, met vollere winkelmandjes als resultaat. Officemanagers kunnen in kaart brengen welke ruimtes in een commercieel gebouw onvoldoende gebruikt worden. Zo worden huurverlagingen en de herverdeling van ruimtes gefaciliteerd.

…LIGHTVIEW

Met behulp van lighting-as-a-host voor Gooee’s Smart Bluetooth mesh & IOT Sensor, kunnen gebruikers draadloos honderden verlichtingsarmaturen aansturen en lichtscènes, -plannen en – schema’s maken. Sensoren die in armaturen zijn geïntegreerd meten het omgevingslicht en bieden aanwezigheids- en afwezigheidsdetectie voor gemakkelijke bediening en energiebesparing.

Software-upgrade-uitbreidingen voor LightView, inclusief een PLUS-pack voor verbeterde lichtregeling, EnergyView-analyses en estatemanagement, kunnen op afstand worden uitgevoerd. BeaconView biedt toegang tot het Gooee-beaconnetwerk en maakt integratie met wayfinding, indoor-positioning en proximity-marketing mogelijk via apps van derden.

BEVEILIGING

Waar gegevens zich bevinden en hoe ze beheerd worden, is van cruciaal belang voor elke onderneming. Het Gooee-platform is het eerste door Global Testing Service-provider TÜV Rheinland gecertificeerde platform. De ‘Protected Privacy IoT Service’-certificering is door TÜV aan ons platform toegekend. Gecertificeerde frameworks en leveranciers van Tier 1-hardwaretechnologie maken verbinding via het door TÜV gecertificeerde Besturingssysteem van Gooee. De certificering heeft betrekking op een scala aan onderwerpen. Dit waarborgt de bescherming van alle aspecten van een systeem, zoals gegevensencryptie en cryptografiestandaarden, veilige gegevensverwerking, infrastructuurtoegang en beheer.