Biografie


Peter Wijntjes is in een ondernemende familie opgegroeid. Geen verassing dat hij de opleiding ondernemerschap heeft gevolgd. Deze kennis heeft hij in de afgelopen jaren binnen verschillende bedrijven ingezet om uiteindelijk een eigen onderneming te realiseren.

Peter is ooit begonnen als servicecoördinator in de installatietechniek. Coördineren zat al vroeg in het bloed. Zonder teveel nadenken wist hij een team van monteurs feilloos aan te sturen. Strenge winters waardoor de installaties bevroren, weekenden werkend doorbrengen met collega’s, winterbarbecues en de biertap op de werkplaats zorgden voor een gezellige en warme sfeer. Herinneringen die voor altijd in het geheugen staan gegrift.

“Mensen motiveren is na al die jaren mijn kracht geworden. Een goede motivatie kan iemand over de streep trekken.”

In 2008 is het avontuur begonnen. De drive om DuurzaamGebouw te starten begon in de periode toen de facetten van duurzaamheid duidelijk werden. De contouren waren geschetst, maar de tools ontbraken.

Naast Peters vele nevenactiviteiten schrijft hij een businessplan. De uitvoering hiervan heeft geleid tot DuurzaamGebouw. Met een duidelijke toekomstvisie voor de drie pijlers; energie, ICT en beheer en onderhoud is het bedrijf uniek geworden.  De heren omarmden het ICT-gedeelte en maakten daar hun speerpunt van.

“Ik heb nooit gedacht dat we zo groot zouden worden. Toen we eenmaal een elftal in dienst hadden, keken we elkaar aan en dachten laten we nu maar groter groeien.”

Zijn openheid, eerlijkheid en zijn rustige uitstraling geeft mensen een gevoel van vertrouwen. Een kenmerkend aspect dat overeenkomt met zijn sterrenbeeld Leeuw. Peter houdt ervan om nieuwe mensen te ontmoeten en zoekt in een gesprek graag de verdieping. Hij vindt het leuk om brainstormsessies te leiden of presentaties te geven. Hij is ervan overtuigd dat zijn wilskracht om altijd innoverend en vernieuwend te blijven ervoor heeft gezorgd dat de drie eerste relaties nog altijd voor zijn team kiezen.

“Ik sta dag en nacht klaar voor onze relaties. Ik denk dat wij hierdoor onze relaties van het eerste uur nog hebben.”

Peter heeft al jaren een onveranderde ochtendroutine. Zou dit het geheim van zijn succes zijn? Elke ochtend begint zijn dag om 06.30 uur en laat hij zijn hond Soof uit. Hij is graag met haar buiten en neemt haar zo nu en dan mee naar kantoor. Vervolgens neemt hij een duik in het zwembad, schuift hij aan bij het ontbijt met zijn vrouw, checkt zijn mail en zo wordt de dag voorbereid.

“Om zo rustig de dag te beginnen voelt goed. Hoofd leeg en dag geordend.”

In zijn vrije tijd proost Peter met een wijntje op het leven, want een levensgenieter is hij zeker! Ook wordt hij enthousiast van snelle voertuigen. Hij rijdt graag op zijn motor en vroeger besteedde hij veel tijd op de crossbaan. De plannen om met zijn zonen een mooie tour te maken zijn al gemaakt.