Sinds 2008


Hoe het allemaal begon

De compagnons Gerard Lokhorst en Peter Wijntjes staan aan de basis van HumbleBuildings. In 2008 is het begonnen in een schuur in Amersfoort. De drive om gezamenlijk ondernemer te worden begon in de periode toen de facetten van duurzaamheid duidelijk werden. “De contouren waren geschetst, maar de tools ontbraken,” vertelt Peter. De start van DuurzaamGebouw is een feit. Met een duidelijke toekomstvisie voor drie pijlers: energie, ICT en beheer en onderhoud, is het bedrijf uniek geworden. De heren omarmden het ICT-gedeelte, en maakten daar hun speerpunt van. Dat resulteerde vijf jaar later in DG ICT, de IT-dienstverlener, en HUMBLE, het online softwareplatform voor vastgoed.

Overnames

Acht jaar later groeit het bedrijf fors. De wereldwijde financiële- en vastgoed crisis heeft de heren niet klein gekregen, en niet veel later trekt de vastgoedmarkt in Nederland aan. Dat maakte deze tijd tot een goede periode om te innoveren. De heren nemen diverse bedrijven over met als doel een totaaloplossing te kunnen bieden aan de vastgoedeigenaar. “Van de initiatiefase van een stukje grond tot het ontwikkelen van nieuwe ICT-technologieën. Zo’n integrale aanpak resulteert in grootschalige projecten waarin de verschillende diensten en middelen optimaal met elkaar verbonden zijn. Waar de een stopt, gaat de ander verder,” aldus Gerard.

Mandél Circular Buildings, gevestigd in Bennekom, is de eerste belangrijke overname in maart 2017. Zo halen ze kennis over het ontwikkelen, verbinden en monitoren van materiaaltoepassing bij realisatie, transformatie en exploitatie van gebouwen, in de organisatie. Vervolgens wordt in oktober 2017, het in Deventer bekende, Ingenieursbureau Dijkoraad overgenomen. Daarmee creëren ze niet alleen een betere landelijke dekking, maar krijgen de collega’s vele installatietechnische inspecteurs en adviseurs erbij.

“Het uitbreiden van onze diensten en expertise biedt meerdere kansen. Het is een professionele uitdaging om het verder uit te bouwen. Het is hard werken, maar een cadeautje dat het ons gegund is.”