Periode
2013 t/m 2016
Klant
Stichting Carmelcollege
Omvang
Circa 8.800 m2 BVO

Carmelcollege Salland Raalte Onderwijs

In Raalte diende er een nieuwe school te worden gerealiseerd bestemd voor HAVO en VWO studenten. Humble Tech heeft de kans gekregen van de opdrachtgever om vanaf het beginstadium mee te denken, wat positief heeft uitgepakt voor het eindresultaat.

Er zijn technische oplossingen gerealiseerd die goed aansluiten bij de onderwijsvisie van de opdrachtgever. Het ontwerp is gebaseerd op energiezuinigheid, duurzaamheid, lage exploitatiekosten, hoog comfortniveau en flexibiliteit.In het kader van het ontwerpen van een energiezuinig gebouw zijn GPR, EPA-U en EPC berekeningen opgesteld waarbij eveneens de optimale waarden voor de thermische schil zijn bepaald.

De complete regeltechnische installatie is voorzien van een gebouwbeheersysteem, waarbij Humble Tech gedurende een periode van minimaal 1 jaar de monitoring verricht, samen met de installateur. Waar nodig wordt de installatie geoptimaliseerd door de juiste instellingen in het stookseizoen, zomerperiode en voor- en naseizoen te bepalen. In overleg met de installateur en de gebruiker worden eventuele verstellingen verricht.

Deel deze pagina