Klant
Heilijgers Projectontwikkeling B.V.
Projectnaam
Project Duurzaam wonen in Bloemendal Barneveld!
Omvang
42 grondgebonden woningen

Duurzaam wonen in Bloemendal Barneveld! Projecten, Woningen

Duurzame ambities…

Op een natuurrijke plek aan de rand van Barneveld bevindt zich de nieuwe duurzame en groene woonwijk Bloemendal. In opdracht van Heilijgers Projectontwikkeling B.V. heeft Humble Advice voor maar liefst 42 grondgebonden woningen materiaalpaspoorten opgesteld! Deze woningen zijn energiezuinig, voorzien van zonnepanelen en beschikken over nog vele andere duurzame snufjes.

Onze rol voor dit project?

Om deze duurzame ambities te kunnen uitvoeren heeft het Humble Advice Team aan de hand van tekenwerk, uittrekstaten van de toegepaste materialen gemaakt. Deze gegevens hebben wij gekoppeld aan NL-SFB codes; de standaard binnen classificaties van bouwelementen.

Borging?

In een database is vervolgens gekeken naar de Circulariteits Indicator, die onder andere weergeeft in welke mate de woning bestaat uit herbruikbaar materiaal. Door het geavanceerde programma, waarin je de materialen en producten individueel kan aanpassen, komt er elke keer een nauwkeurige CI score uit de tool. Super interessant, want deze score geeft een indicatie van het grondstofverbruik per materiaalsoort.

Circulair:

Hoe meer gerecyclede en/of hergebruikte grondstoffen gebruikt worden, des te meer bestaande economische- en technische waarde behouden kan blijven. Materiaalvoorraden zullen hierdoor niet uitgeput raken waardoor de leefomgeving van mens en dier van goede kwaliteit blijft. Al met al; ready for a sustainable future!

Fotobron: Heijligers Vastgoed

Deel deze pagina