Periode
Oktober 2016 - heden
Klant
AkzoNobel
Projectnaam
Ondersteuning bij uitbesteding vastgoedonderhoud AkzoNobel

Ondersteuning bij uitbesteding vastgoedonderhoud AkzoNobel Industrie

Met activiteiten in meer dan 80 landen en 35.000 werknemers wereldwijd is AkzoNobel een van de grootste internationale opererende organisatie van Nederland. AkzoNobel bezit divers productie- en kantoorvastgoed in Nederland en in het buitenland.

DuurzaamGebouw  is in 2016 gestart met het ondersteunen van de afdeling Facility Management bij de strategische oriëntaties. Doel is het vinden van een nieuw evenwicht tussen centrale en decentrale vastgoed- beheermogelijkheden. AkzoNobel besluit de regie te houden en het vastgoedonderhoud uit te besteden. Voor het beste resultaat worden alle aanwezige gebouwelementen van meerdere AkzoNobel-locaties geïnventariseerd. DuurzaamGebouw inspecteert op basis van de NEN2767 en NEN3140, stelt EPA-U-rapportages op en analyseert de onderhoudskosten. Ook neemt DuurzaamGebouw de mogelijkheden voor het uitbesteden van onderhoudsactiviteiten onder de loep. Al deze informatie wordt verwerkt in HUMBLE, zodat AkzoNobel grip houdt op de gebouwbeheerkosten en inzicht heeft in het altijd actuele MJOP. De basis van een solide vastgoedbegroting voor AkzoNobel is gelegd!

Mede dankzij de ondersteuning van DuurzaamGebouw kan AkzoNobel alle internationale gebouw-onderhoudsactiviteiten steeds meer uitbesteden. Het voornemen is om dit proces in 2019 verder in te voeren.

Deel deze pagina