Projectnaam
Royal FloraHolland

Royal FloraHolland Industrie

Waarom ons werk zo bijzonder is? ..Maak kennis met de fleurigste opdracht ooit voor DuurzaamGebouw!

Heb jij enig idee waar alle bloemen en planten vandaan komen?

Iedere dag komen hier bij Royal Flora Holland bloemen en planten binnen uit meer dan 50 landen. Al ruim honderd jaar is Royal Flora Holland hiervoor dé internationale marktplaats.

In opdracht van CBRE heeft DuurzaamGebouw voor Royal Flora Holland NEN2767 inspecties uitgevoerd. Maar liefst 2,3 miljoen m2 is geïnspecteerd, verdeeld over de drie locaties: Rijnsburg, Naaldwijk en Aalsmeer. Locaties met constante bedrijvigheid. Dat maakt het inspecteren heel bijzonder. Er rijden continu meterslange karren afgeladen met bloemen en planten door de hallen. Tientallen kopers en verkopers houden zich dagelijks bezig koop en verkoop.

Never a dull moment!

De locaties zijn echt een dorp op zich. Onze grootste uitdaging zat in het plannen en verdelen van de deelgebieden. Een goede samenwerking met de technische dienst op iedere locatie was hierin echt een vereiste. We zijn zelfs installaties tegengekomen die we nergens anders zien, zoals kettingbanen die de karren met bloemen en planten door de veilingzalen transporten. Absoluut een indrukwekkende klus!

Vanaf begin 2019 tot begin december hebben we met in totaal acht inspecteurs tegelijk aan deze prachtige opdracht gewerkt. Inmiddels is het project succesvol opgeleverd en kan CBRE met alle verzamelende data een MJOP opmaken voor Royal Flora Holland.

Deel deze pagina