Periode
6 maanden
Klant
Alfa Accountants en Adviseurs
Projectnaam
EED Maatregelen
Omvang
ca. 22.259 m2 BVO 

Van een decentrale naar een centrale organisatie gaan Kantoren

Een mooie stap van Alfa Accountants en Adviseurs naar een duurzame toekomst! Het traject van een decentrale naar een centrale organisatie gaan is al een poosje actief. De focus ligt op compliancy en efficiency, om vervolgens meer houvast te hebben op eigen vastgoed. Alle specialty teams van HumbleBuildings kwamen hier aan bod: IT, Inspectie & Advies.

Beginnen bij het begin: wij zijn van start gegaan met het opstellen van alle energielabels en maatwerkadviezen. Stap 2 was het realiseren van de nulmetingen conform de NEN 2767. Vanuit deze metingen is een duurzaam meerjarenonderhoudsplan (DMJOP) voortgekomen. Parallel hieraan hebben we de Erkende Maatregelenlijst (EML) per gebouw in kaart gebracht. In totaal hebben wij 22 gebouwen door het hele land geïnspecteerd en in ons assetmanagementtool HUMBLE opgenomen.

Een project van deze omvang brengt ook veel (nieuwe) data en inzichten aan het licht. Tussen het projectteam van Alfa en Humble Inspect werd het project om deze reden met een knipoog nog wel eens ‘de Pandora box’ genoemd.

Uitkomst? Met alle gegevens in HUMBLE wordt op dit moment een duurzaam strategisch beleid opgesteld. De KPI’s kunnen eenvoudiger worden gemeten, waardoor ook meteen de kosten inzichtelijk zijn gemaakt. Alfa heeft nu vanuit een centrale aanpak volledig overzicht over alle gebouwen. De weg naar een centrale organisatie is in zicht!

Deel deze pagina