Frederik zijn fascinatie voor ICT is op een jonge leeftijd ontstaan. Als zesjarig kind had hij een eigen computer en heeft hij de hard- en softwarekant ontdekt. Zijn interesse voor software werd steeds groter en zo koos hij later voor de opleiding Technische Bedrijfskunde in Utrecht, in de richting ICT en processen. Uiteindelijk heeft hij in de praktijk nooit meer iets anders gedaan.

Creativiteit zit in zijn genen. Zijn hele familie is creatief en hij heeft dit in de breedste zin overgenomen. Het ontwerpen van software, consultancy, tuinieren, het maken en opknappen van meubels; niks is te gek. Het is een combinatie die je niet snel tegenkomt; handig met ICT en groene vingers, maar Frederik is hierbij een uitzondering. Zelfs tijdens het tuinieren zoekt hij naar mogelijkheden hoe iets sneller kan.

“Tuineren is voor mij even uit de wereld van de computers stappen en totale ontspanning.”

Betrouwbaar en willen doorpakken zijn kenmerkende karaktereigenschappen van Frederik. Altijd kijken naar welke systemen of patronen beter en slimmer kunnen. Dit vereist geduld, focus en hij maakt altijd eerst het ene af, voordat hij begint aan de volgende uitdaging. Frederik heeft altijd de intentie om anderen te helpen en het maximale uit een persoon te halen. Dit doet hij door ruimte te creëren, zodat iemand zichzelf kan ontplooien. Zo kan je erachter komen waartoe iemand daadwerkelijk in staat is. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het werk doet met passie en plezier en dat je jezelf blijft uitdagen.

Terugkijkend op de afgelopen jaren komt er een trots gevoel bij Frederik naar boven. Zoals de groei die de bedrijven doormaken, maar ook de continue uitdaging die zij als team blijven opzoeken. Zijn visie reikte verder dan de gegeven kaders toen hij nog in loondienst was. Daarom koos hij ervoor om een eigen onderneming te starten, zodat hij zijn eigen kaders kon stellen.

“De reden van de groei komt mede doordat ieder van ons elke laag en ieder facet binnen een bedrijf heeft meegemaakt.”

De roots van Frederik liggen in het ziekenhuis in Ede. Al jaren is hij verantwoordelijk voor het onderhoudbeheersysteem en ondersteund hij de staf van de Medische en Algemene techniek. Hij is hier ooit begonnen als stagiair en nooit meer weggegaan. Werken bij de klant is één van de vele dingen die hij graag doet. Zijn persoonlijkheid en kennis zijn inmiddels onmisbaar geworden op verschillende locaties.

“In de toekomst wil ik meer tijd besteden om samen met collega’s de software ontwikkeling te professionaliseren en de consultancy afdeling verder op te zetten.”

Het investeren in goede relaties is bij Frederik bijna een gegeven. Op privévlak onderneemt hij graag leuke activiteiten met zijn vriendengroep die hij al leerde kennen voor de basisschool. Inmiddels is deze groep verdubbeld door alle vrouwen en kinderen die erbij zijn gekomen. Er worden uitstapjes naar het buitenland met elkaar gemaakt en sportieve activiteiten gedaan. Een sportieve man is hij namelijk zeker! Hij heeft zijn enthousiasme en energie al in verschillende sporten als zeilen, skiën, volleybalen, hockey, atletiek en judo gestoken. Inmiddels kijkt hij ook vanaf de zijlijn mee naar de sporten van zijn kinderen.

“Elke maandag speel ik een potje volleybal in een vriendenteam. Een lekker begin van de week en even de focus op wat anders.”

“Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat je het werk doet met passie en plezier en dat je jezelf blijft uitdagen.”