Gerard Lokhorst exclusief over toekomst HumbleBuildings
24-05-2019

Als je in gesprek raakt met Gerard Lokhorst, CEO van HumbleBuildings, word je meteen verrast als hij begint te vertellen over zijn carrière. Tien jaar geleden is hij, samen met zijn compagnons, begonnen met DuurzaamGebouw. In januari 2018 heeft hij HumbleBuildings opgericht, waar onder andere DuurzaamGebouw nu onderdeel van is. Maar hoe zit het nu eigenlijk na die talloze overnames? Gerard Lokhorst vertelt hoe het nu precies in elkaar steekt.

Een kantoor zonder printers en kasten. Digitaal werken en hopelijk ooit een elftal aan medewerkers. Dat was het idee bij de start van DuurzaamGebouw. Nu tien jaar later is het kantoor voorzien van vele kasten, meerdere printers en is het aantal elftallen niet meer op één hand te tellen. In de afgelopen tien jaar heeft DuurzaamGebouw duidelijk niet stilgezeten. De komst van HumbleBuildings laat zien dat de werkzaamheden niet meer eenmalig zijn. Gerard Lokhorst:

“HumbleBuildings heeft een heldere focus: Het bieden van de totaaloplossing voor de vastgoedeigenaar. Van de initiatieffase van een stukje grond tot het ontwikkelen van nieuwe ICT-technologieën.  Zo’n integrale aanpak resulteert in grootschalige projecten waarin de verschillende diensten en middelen optimaal met elkaar verbonden zijn. Waar de een stopt, gaat de ander verder. Ons bedrijf is een belangrijke speler in de branche aan het worden.”

TRENDS

De vastgoedbranche is momenteel erg actief en dat maakt deze tijd tot een goede periode om te innoveren. Voor veel bedrijven ziet Gerard Lokhorst mooie uitdagingen liggen.

“Er speelt nu van alles. Energielabel C wordt verplicht in 2023. Energielabel A in 2030 is zelfs een groter project. Dat is nu al te merken. Als een eigenaar van een kantoorpand niks doet, raakt hij de zittende huurders kwijt en nieuwe huurders worden moeilijk vindbaar. Hij moet dus wel. Bovendien leggen huurders de lat hoger voordat zij zich in een kantoorpand gaan vestigen. Volgens mij kunnen we de vele uitdagingen voor de komende vijftien jaar met zijn allen nog niet overzien.”

Klik hier en lees het hele artikel