Groen licht subsidie voor mkb-ondernemers die willen verduurzamen!
21-10-2021

Gesubsidieerd energieadvies en ondersteuning

Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Eindelijk! De overheid heeft een subsidiepot beschikbaar gesteld voor de mkb-bedrijven met een relatief laag energieverbruik die niet onder de Energiebesparingsplicht vallen. Hierdoor loont het de moeite om als gebouweigenaar toch naar je verbruik te kijken en maatregelen te nemen.

Indien je wil verduurzamen maar niet weet hoe en waar te beginnen, dan kun je een erkende energieadviseur inschakelen die jouw energieverbruik inzichtelijk maakt en je advies op maat geeft. De kosten hiervan kun je terugvragen door middel van Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM). Wij helpen je graag met deze uitdaging! Wist je bijvoorbeeld dat wij een erkend en gecertificeerd energieadviesbedrijf zijn, met erkende energieadviseurs in dienst? Zie onderstaand voorbeeld hoe we je kunnen helpen!

Voorbeeld

Stel, je bent bezig in het bedrijfspand waar jouw bedrijf ook in gevestigd is, een productiehal met magazijn en een klein kantoor bijvoorbeeld. Je wilt zonnepanelen plaatsen, maar weet niet zeker of dat de moeite waard is. Je hebt een laag energieverbruik van minder dan 50.000 kWh elektriciteit en 25.000 m3 aardgas. Je valt niet onder de Energiebesparingsplicht, maar ziet er wel het nut van in om actie te ondernemen. Veel vragen, je weet niet waar te beginnen.

Je kan ons inschakelen om het energieadvies voor jou op te stellen en je subsidieaanvraag te regelen. 80% van je investering kun je door middel van de SVM-regeling terugvragen. Onze gecertificeerde energieadviseurs staan klaar om je te helpen!

Rekenvoorbeeld: 
Kosten energieadvies €750,- excl. BTW
80% hiervan wordt vergoed €600,- excl. BTW
Totale investering energieadvies €150,- excl. BTW

We moeten allemaal ons steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen. Dit is een eenvoudige en overzichtelijke manier om te beginnen. Meten is weten! Waar wacht jij nog op? Een energielabel bedrijfspand aanvragen doe je via onderstaande button.

Energielabel aanvragen

Wij zijn een van de gecertificeerde bedrijven energielabel die het energielabel conform NTA 8800 voor kantoren kunnen afgeven. Ook onze energieadviseurs zijn gecertificeerd, zij hebben hiervoor een opleiding gevolgd en hiervoor een examen moeten afleggen. Lees hier alles over energielabel bedrijfspand en energieadvies.

Let op! De SVM-regeling is gestart op 1 oktober 2021 en loopt tot en met 30 september 2022.
Voor meer informatie check.