Hospital Nobo Otrobanda Curacao!
11-05-2020

Martijn praat ons weer bij:

De komende periode zal tevens mijn laatste periode op Curaçao zijn. Het plan was om voor één jaar naar Curaçao te gaan en deze mooie uitdaging aan te gaan. Wij (mijn vriendin en ik) hebben besloten ons aan dit plan te houden en begin juli weer terug te keren naar Nederland.

Quick FACTS:

  • Het CMC is onlangs opgeleverd en heeft een bruto vloeroppervlakte van 61.000m2;
  • BNI heeft de inspectie inventarisatie assets in opdracht gegeven bij HumbleBuildings;
  • Als consultant ben ik ingehuurd om te helpen en te adviseren bij het opzetten van een professionele Onderhoud en Beheer afdeling;
  • HUMBLE Online Software Platform wordt gebruikt voor alle assets

Het ziekenhuis is inmiddels up and running!
Alweer vijf maanden, in deze periode zijn er enkele technische problemen naar voren gekomen die uiteraard gebruikelijk zijn bij een nieuw pand wanneer dit in gebruik is genomen. Deze punten zijn direct opgelost! Het blijft bijzonder dat er zo’n mooi ziekenhuis is gerealiseerd, een ontzettende meerwaarde voor het gehele eiland.

Humble Online Software Platform
In de afgelopen maanden zijn er grote stappen gezet met het inrichten van de vastgoed- en beheerafdeling. De inrichting van het FMIS (Facility Management Informatie Systeem) wordt verder geoptimaliseerd en gevuld met alle benodigde gegevens. In het FMIS worden alle storingen verbonden aan een desbetreffende asset, waardoor je eenvoudig een historie kan uitdraaien van de desbetreffende asset. Ook onze HUMBLE Online Software Platform wordt gebruikt waarin alle assets zijn opgenomen.

Continue in making steps!
In de komende periode zullen de ontbrekende gegevens worden aangevuld in HUMBLE, zodat HUMBLE gebruikt kan worden voor een goede meerjaren- onderhoudsbegrotingstrategie. Hierna zal de koppeling met het FMIS gerealiseerd worden, zodat eventuele wijzigingen in aantallen of types in ‘beide systemen’ worden verwerkt.

We gaan ervoor
Sinds 8 mei is de Lock Down hier op Curaçao opgeheven, positief nieuws! Op het moment dat er een aantal Corona besmettingen werden geconstateerd, heeft de regering snel ingegrepen. In eerste instantie betroffen de maatregelen het sluiten van de restaurants en openbare gelegenheden. Daarna is al snel het luchtruim gesloten en is het gehele eiland in lockdown gegaan. Dit heeft geresulteerd in een afname van het aantal besmettingen. Ondanks dit goede resultaat is de economische klap voor het eiland erg groot, aangezien Curaçao grotendeels afhankelijk is van toerisme. Laten we hopen dat de situatie op Curaçao en in de rest van de wereld snel zal verbeteren..