HumbleBuildings verwelkomt nieuwe CEO
31-10-2019

Met ingang van 4 november aanstaande wordt Rick Jacobs onze CEO! Hij zal toetreden als partner en samen met Gerard Lokhorst zal Rick Jacobs de leiding van HumbleBuildings op zich nemen. 

Peter Wijntjes zal vanaf dat moment de directie verlaten en toetreden tot de Raad van Advies. De afgelopen 11 jaar hebben Gerard Lokhorst en Peter Wijntjes samen leiding gegeven aan de meeste bedrijven onder de HumbleBuildings paraplu. 

Gerard Lokhorst: “Ik ben dankbaar voor onze jarenlange hechte samenwerking en ik ben ontzettend trots op wat we hebben bereikt. Ondanks dat Peter geen onderdeel meer uitmaakt van de directie blijft hij nauw betrokken bij de organisatie en focust hij zich in de RvA op de verdere ontplooiing van HumbleBuildings. 

Met Rick Jacobs komt een bekend gezicht in de bouw- en vastgoedbranche, met 20 jaar senior-managementervaring in grote internationale bedrijven, aan het hoofd van een organisatie dat in volle ontwikkeling is. Vanwege Rick’s ervaring en goede kijk op het structureel laten groeien van een organisatie zien wij Rick als de ideale aanvulling van ons team.” 

Rick Jacobs werkte sinds 2016 als Regional Managing Director Benelux & France bij CBRE. In de afgelopen twee jaar is de samenwerking tussen CBRE en HumbleBuildings sterk gegroeid en versterkt. Zo ontstond er een goede relatie tussen de directie van HumbleBuildings en Rick Jacobs. Als nieuwe CEO van HumbleBuildings focust hij zich de komende periode op de verdergaande professionalisering van de organisatie. 

Voor de CBRE-tijd werkte Rick voor Compass Group, het grootste catering en services bedrijf ter wereld met aanwezigheid in 50 landen. Als onderdeel van de directie heeft hij in Amerika meegeholpen om Compass Group van iets kleins tot een bedrijf van 15 miljard in omzet, en meer dan 300,000 werknemers, te laten groeien. In die tijd woonde hij lang in New York City en Miami Beach.   

Rick Jacobs: “Ik kijk er heel erg naar uit om deze rol bij HumbleBuildings te vervullen. De visie is helder: HumbleBuildings is toe aan de volgende stap in haar propositie en groei. Samen met het enthousiaste team focus ik mij de komende periode op het realiseren hiervan!”  

Welkom Rick!