In gesprek met Martijn den Hartog
10-10-2019

Een paar maanden geleden stelden we Martijn den Hertog de vraag of hij interesse had in een nieuwe uitdaging op het Caribische eiland Curaçao. Wait, What? Curaçao?

Andere collega’s van HumbleBuildings gingen Martijn al voor. Vaak kwamen zij na een aantal weken weer terug naar het thuisfront. HumbleBuildings zocht nu iemand die zich voor minimaal een jaar wilde vestigen op het mooie tropische eiland. We zijn ontzettend enthousiast dat Martijn deze mooie kans heeft gegrepen!

Tijdens zijn verblijf houdt hij ons op de hoogte van alle ontwikkelingen en andere leefwijze. Want het heet niet voor niks ‘one happy Island’ toch?

Vertel eens wat meer over jezelf?

“Mijn naam is Martijn den Hertog en sinds 1 augustus 2019 in dienst bij DuurzaamGebouw | HumbleBuildings. Met mijn technische achtergrond (Installatietechniek: beheer & onderhoud) was ik de afgelopen zes jaar werkzaam bij Flexim Netherlands. Waarvan de laatste drie jaar in de rol van Technisch Accountmanager.”

Waarom Curaçao en HumbleBuildings?

“Samen met mijn vriendin ben ik de uitdaging aangegaan om voor minimaal een jaar naar Curaçao te verhuizen. Vanwege de goede relatie tussen Flexim Netherlands en DuurzaamGebouw | HumbleBuildings kreeg ik de kans om te starten met een opdracht bij HNO Vastgoed en Beheer N.V. op Curaçao.

HNO Vastgoed en Beheer N.V. is de eigenaar van het nieuwbouwziekenhuis dat naar verwachting eind 2019 wordt opgeleverd. HumbleBuildings is al een langere periode betrokken bij dit mooie project. HumbleBuildings adviseert en ondersteunt HNO Vastgoed en Beheer N.V. bij het opzetten van een professionele beheerorganisatie.”

Hoe is de eerste periode verlopen?

“De eerste twee weken bracht ik veel tijd door met mijn HumbleBuildings collega, Ivo Korteweg, die op dat moment op het eiland verbleef voor een aanvullende opdracht. In deze periode hebben we grote stappen gemaakt om het FMIS systeem verder in te richten op het gebied van vastgoedbeheer. Op deze manier kunnen we na de oplevering direct starten met het beheer. Met het online softwareplatform Humble verwerken we alle assets in het FMIS systeem. Humble is een uniek systeem dat assets, meerjarenonderhoudsplannen, vervangingsonderhoud, conditiemeting conform NEN 2767, technische documenten en compliance borgt.”

Hoe bevalt de Caribische leefwijze?

“Naast het werken  is er op Curaçao gelukkig genoeg tijd over voor ontspanning en andere leuke dingen. Elk weekend voelt hier als vakantie. Met mijn vriendin ga ik graag de verschillende strandjes af die het eiland rijk is. Binnenkort start ik met een duikcursus om de onderwaterwereld te leren kennen. Daarnaast doe ik aan verschillende sporten zoals beachtennis, beachvolleybal en voetbal. Het is wel noodzakelijk dat deze activiteiten in de ochtend plaatsvinden. Want in de warme temperaturen in de middag is het niet uit te houden!”

En verder?

“Ik ben aangesloten bij de vastgoedafdeling van HNO Vastgoed en Beheer N.V. en momenteel onder andere verantwoordelijk voor alle acties die zijn voortgekomen uit alle bovenstaande processen. Het is belangrijk dat de juiste personen deze acties snel en zorgvuldig oppakken om het inrichten van alle processen op tijd af te ronden. De komende periode ben ik betrokken bij het opzetten van een professionele vastgoed- en beheerafdeling en bij het contracteren van de benodigde leveranciers.”

Wordt vervolgd!

Klik hier voor meer informatie over het HNO project.