Periode
huidig
Klant
AG Vespa
Projectnaam
Stuivenberg Ziekenhuis Antwerpen
Omvang
75.000 vierkante meter, monumentaal en nieuwbouw

Oud, nieuw en groen ontmoeten elkaar hier..

Het belang van inzicht in de Herbestemming van de Stuivenberg-site! Ofwel voormalig Ziekenhuis Stuivenberg..

Zo kom je ze niet elke dag tegen, een project van een gigantische omvang. Maar ook met een zeer complexe inslag, want het duurzame doel is er. Maar de inzichten blijven gaandeweg komen, en zo ook de continue invulling voor dit jarenlange project. Veel kijkplezier!

Tom Boden  |  AG Vespa  |  ‘Het is een gebouw dat voor Antwerpen van zeer grote waarde is! HumbleBuildings geeft ons hier al extra inzichten in’

Een patrimonium die al vanaf jaar 1884 bestaat.

 

Historie

In 2016 besloot het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) om het Stuivenbergziekenhuis in 2023 te verhuizen naar het nieuwe ZNA Cadix op Kop Spoor Noord. De verhuis keuze van het ziekenhuis Boodt AG Vespa een unieke kans om de Stuivenbergsite te herontwikkelen als een strategisch en duurzaam stadsvernieuwingsproject en een hefboom voor de wijk Antwerpen-Noord!

Hoite Hiemstra  |  HumbleBuildings  |  ‘Monumentale panden behoeven altijd een bijzondere wijze van inspecteren..’

Vanuit een succesvolle pilot stap voor stap van start.

FACT:

75.000 m2 aan bruto oppervlakte in vierkante meters!

Toekomst:

De Stuivenbergsite krijgt een mix van stedelijke en economische functies met wonen, omringd door groene tuinen die van zonsopgang tot zonsondergang open zijn!

Wat doen wij?

HumbleBuildings werd ingeschakeld om inzicht te geven in de staat en conditie van de gebouwen. Maar liefst 7.500 m2 aan bruto oppervlakte inspecteren en implementeren! Deze vierkante meters bevatten ook monumentale en nieuwbouw objecten. Waarbij we ook ons IT team hebben aangehaakt waarbij er ook gebruik gemaakt werd van HUMBLE. Een gave uitdaging. Tot dusver maken we al mooie meters richting de toekomstige herbestemming van het Stuivenberg Ziekenhuis te Antwerpen.

Tot slot

Door onze werkzaamheden, en de fijne samenwerking, krijgt AG Vespa een goed beeld bij welke keuzes en afwegingen mogelijk zijn voor haar Stuivenbergsite in de toekomst. Om tot die open, groene, functionele maar ook gezellige ruimtes te komen. Met natuurlijk een niet te evenaren mooie binnenplaats die alle gebouwen en ruimtes, zowel monumentaal als nieuwbouw zullen verbinden alsof het al zo was voorbestemd..

Deel deze pagina