Periode
2014 t/m 2016
Klant
Stichting Carmelcollege

Bonhoeffer College, Bruggertstraat Enschede Onderwijs

Stichting Carmelcollege kampte met klachten met betrekking tot het binnenklimaat van een van haar scholen. Ze vroeg Humble Tech de klachten te onderzoeken om daarna het klimaatniveau op te waarderen naar het niveau Frisse Scholen klasse B. En de installaties en het gebouw zo energiezuinig mogelijk laten draaien, rekening houdend met het beschikbare budget, de duurzaamheid, de exploitatiekosten en de bedrijfszekerheid.

Tijdens het inventariseren blijkt dat het CO2-gehalte ver boven de normwaarden uitkomt vanwege het ontbreken van een goede ventilatievoorziening. We focussen ons op de volgende doelen: vermindering van het energieverbruik, duurzaamheid, lage exploitatiekosten, hoog comfortniveau en flexibiliteit.

De luchtbehandeling is, in samenwerking met de architect, geheel geïntegreerd in de bestaande bouw door het toepassen van creatieve oplossingen. De complete regeltechnische installatie brengen we onder in een gebouwbeheersysteem. Samen met de installateur monitoren we minimaal 1 jaar de installaties.

 

Deel deze pagina