Periode
Februari 2019 - juni 2018
Klant
CBRE, ING
Projectnaam
Een conditiemeting voor 280 ING- gebouwen

Conditiemeting voor 280 ING- gebouwen Kantoren

Namens ING geeft CBRE aan DuurzaamGebouw de opdracht om voor zo’n 280 ING- gebouwen een conditiemeting uit te voeren om vervolgens de MJOP op te stellen. Voor dit project nemen inspecteurs van DuurzaamGebouw de status van de panden en installaties kritisch onder de loep. Zij delen de ontdekte gebreken en foto’s via de inspectiesoftware.

Wat er de komende jaren met de panden van ING zal gebeuren, valt of staat met de conditie van het gebouw en het advies van de inspecteurs van DuurzaamGebouw. Dankzij de conditiemetingen ontstaat er een duidelijk beeld van de status van elk gebouw en worden kosten van onderhoud, vervanging of schade door defecten in kaart gebracht. Door al deze informatie in de inspectiesoftware op te nemen, kunnen met enkele klikken alle benodigde gegevens van een locatie worden opgevraagd.

De inspectie van de ING-panden is een uitdagende opdracht door de hoeveelheid panden en de wensen van de opdrachtgever in combinatie met de gestelde tijd. Door zijn ruime ervaring is DuurzaamGebouw in staat de opdracht binnen de deadline en met de gewenste kwaliteit op te leveren.

Als positief gevolg van het vorige project is DuurzaamGebouw nu betrokken bij het up-to-date houden van de onderhoudsgegevens. ING heeft specifiek en efficiënt gekozen voor een eenduidige werkwijze om registraties te voorkomen die geen bijdrage leveren of impact hebben op de gehele onderhoudscyclus. In samenspraak met alle betrokkenen partijen is per type pand bepaald op welk niveau er verwerkingen moeten plaatsvinden.

De doelstelling van ING is het optimaliseren van de beheer- en onderhoudskosten van alle 280 ING-panden. Voor een feilloze samenwerking en het beste resultaat heeft CBRE medewerkers die zich bezighouden met de small- en big projects. Zij staan continu in contact met de inspecteurs van DuurzaamGebouw.

Deel deze pagina