Klant
Ulrich architectuur i.s.m. CBRE development services.
Projectnaam
Mövenpick Hotel Den Haag

Mövenpick Hotel Den Haag Hotels

Hollandse glorie

Het kantoorgebouw aan de Paleisstraat 5 vlakbij paleis Noordeinde in de Haagse binnenstad wordt ‘het coolste en hipste hotelpand van Nederland’.

Het hotel krijgt een onmiskenbare Hollandse uitstraling met verwijzingen naar het koninklijke karakter van de stad. Deze vestiging van Mövenpick is de eerste met het ‘coffee & wine lounge-concept’. Er komen drie vergaderzalen, een brasserie en een fitnessruimte. De gebouwgebonden architectuur komt uit de koker van Ulrich architectuur uit Amsterdam. De interieurdesigners van Wilson Associates NYC richten het hotel in.

Beschrijving van de fases

Voorlopig ontwerp

In het voorlopig ontwerp ondersteunden wij de architect en opdrachtgever bij de transformatieplannen op basis van onze brede ervaringen in de transformatiemarkt.

Definitief ontwerp

We legden de basis in het ontwerpteam voor de uiteindelijke uitgangspunten voor de transformatie van het voormalige kantoor van ca. 4000m2 naar de hotelfunctie met diverse faciliteiten.

Bestekfase

We hebben in overleg met het team de aanbestedingswijze gedefinieerd. Het definitieve ontwerp is vertaald in een bestekboek waarin o.a. de uitvoering, materiaaltoepassingen, garanties, opleveringsniveau zijn vastgelegd. Gezamenlijk zijn deze stukken in markt gezet. Op basis hiervan wordt een keuze gemaakt tussen de verschillende aanbieders.

Realisatiefase

Tijdens de realisatiefase verzorgen we de controle op de bouwplaats. Dit doen wij op basis van de vervaardigde uitvraagdocumenten en overeenkomsten tussen onze opdrachtgevers en de uitvoerende partijen.

Deel deze pagina