Periode
2012-2016
Klant
Politie Eenheid Oost Vestiging Enschede
Projectnaam
Politiebureau Enschede
Omvang
Circa 10.500 m2 BVO

Politiebureau Enschede Overheid

In 2011 was het Politiedistrict Enschede reeds begonnen met de eerste plannen inzake het renoveren van het politiebureau aan de Hermandad 2 te Enschede. Het was een pand uit 1978 met energielabel G. In 2015 is dit plan tot uitvoering gebracht. Daarbij is rekening gehouden met diverse gewijzigde wensen die in het gebouw gerealiseerd moesten worden.

Randvoorwaarden: de veiligheid moest gegarandeerd blijven (zowel voor het personeel als voor de burger), de communicatievoorzieningen moesten in bedrijf blijven, energiezuinig, flexibel, duurzaam en in bedrijf tijdens verbouwing. Ook diende het traditionele kantoorconcept plaats te maken voor een Innovatief Kantoorconcept (IKC). Na de renovatie dient het districtsbureau conform Het Strategisch Huisvestingsplan (SHP) van de Nationale Politie (NP) minimaal energielabel B te hebben. De NP had verder besloten dat in Enschede een robuust basisteam van ca. 255 fte’s zou komen. 

Humble Tech heeft, als installatietechnisch adviseur, samen met de architect en het managementbureau de Nationale Politie geholpen bij het realiseren van dit prachtige project. De renovatie van het politiebureau is in deelfasen uitgevoerd. De doorlooptijd van dit project is lang geweest mede omdat in de uitvoeringsfase de bouwkundige aannemer met enkele onderaannemers failliet is gegaan. 

Het heeft veel inspanning van het team gekost om het binnen budget en planning te kunnen opleveren. Wat uiteindelijk ook goed gelukt is. Een prestatie waar we trots op zijn. Want juist op lastige momenten wil je als opdrachtgever kunnen leunen op betrouwbare partners. 

Het is ons gelukt het hele pand energiezuinig te maken #energielabel A.

Deel deze pagina