Periode
2018 - 2019

Klant
VincentSpikker

Projectnaam
Toekomstbestendig bouwplan in en rondom De Melkhal Enschede Opdrachtgever

In plaats van slopen wordt de oude melkhal aan de Raiffeisenstraat in Enschede volledig gerenoveerd en getransformeerd tot een plek waar je kunt werken, ontspannen én wonen.

In De Melkhal zullen onder meer kantoren, een biologische supermarkt, een stadsbrouwerij en een restaurant neerstrijken. Op het vier hectare grote omliggende terrein komen een appartementencomplex van drie tot vijf lagen hoog en een hotel. Er worden vijftig kavels uitgegeven voor de particuliere sector.

Duurzaamheid is een belangrijk streven binnen het project. Mandel Circular Buildings doet, in samenwerking met Ingenieursbureau Dijkoraad, uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden. Het doel is dat het hele terrein en de bebouwing zo zelfvoorzienend mogelijk wordt op het gebied van energie. Zo wordt de wijk volledig gasloos en worden alle materialen die vrijkomen bij de sloop van de bestaande panden, bomen en wegen zoveel mogelijk hergebruikt op en rondom het terrein.

De Melkhal in Enschede: ook na de renovatie nog even karakteristiek.