Energy Performance of Buildings Directive (EPBD)

Is een Europese richtlijn waarin maatregelen worden beschreven over energiebesparingen in gebouwen. Simpel gezegd beschrijft een EPBD wat er exact dient te gebeuren. Deze richtlijn heeft als doel om een verbeterende energieprestatie voor gebouwen te stimuleren en gebruikers en eigenaren bewust maken van hun energieverbruik binnen een gebouw. 

Een van de speerpunten van de EPDB is het optimaliseren van de energie-efficiëntie van technische bouwsystemen, zoals verwarmings- en airconditioningssystemen. Voorbeelden van maatregelen zijn energielabels en de regelmatige keuring van cv-ketels en airconditioningsystemen in gebouwen. Hoe deze maatregelen precies moeten gebeuren, staat beschreven in de  Regeling Energieprestaties Gebouwen  en het  Besluit Energieprestaties Gebouwen. 

 Vanaf 2013 zijn gebouwbeheerders, -eigenaren, en -gebruikers wettelijk verplicht om eens in de 5 jaar hun klimaatsystemen (koeling en warmtepompen) te laten keuren. Dat geldt al vanaf een (cumulatief) koelvermogen van meer dan 12 kW. Deze keuringen dienen uitgevoerd te worden door EPBD-A en/of EPBD-B-gecertificeerde inspecteurs van een onafhankelijke partij.  

Onze EPBD-A en EPBD-B-gecertificeerde inspecteurs beoordelen niet alleen de koelinstallatie en het airconditioningsysteem, maar geven ook advies over andere installatieonderdelen in een gebouw. Op basis van ons advies heb jij zelf de keuze waar jij actie op onderneemt! 

Heb je vragen over EPBD?
Jean-Pierre helpt je graag verder!

Neem gerust vrijblijvend contact met Jean-Pierre op.
Zijn we niet bereikbaar? Start een conversatie via onze chat.

Advies

Wij zijn trots op onze klanten!

Professioneel, technisch of gewoon praktisch, wij zullen jouw doelen altijd hoog in het vaandel houden…

Project Lloyd Yard Rotterdam
Project Verduurzamingsadvies rijksmonument Rokin 102 in hartje Amsterdam!
Project Holland Park
Project Oud, nieuw en groen ontmoeten elkaar hier..
Project Inspecties De Schelderadarketen
Project Duurzaam wonen in Bloemendal Barneveld!
Project Voorkeursleverancier voor Unica
Project NEN2767 inspecties VU Amsterdam
Project Van een decentrale naar een centrale organisatie gaan
Project Ventilatiecheck scholen Morgenwijzer