Wat is een energielabel (EP)?

EP staat voor Energie Prestatie, hier hangt een energie prestatiecertificaat aan in de volksmond ook bekend als het energielabel. Dit certificaat geeft jou inzicht in de energetische kwaliteiten van jouw woning of utiliteitsgebouw. Op het certificaat worden de Energie Prestatie indicatoren vermeld volgens de NTA 8800 methodiek. Hiervoor wordt een opname/inspectie uitgevoerd door onze gecertificeerde EP adviseurs!

Het afgeven van een energie prestatiecertificaat (het energielabel) is een gecertificeerde adviesdienst. Onze EP-adviseurs hebben een opleiding gevolgd en hiervoor een examen moeten afleggen. De berekeningen en de rapportage worden uitgevoerd met geattesteerde software. De gegevens met betrekking tot het Energielabel worden opgenomen in een monitoringsbestand en worden geregistreerd bij Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland.

Energielabel aanvragen

Is jouw #kantoorpand al voorzien van energielabel C?

Het voldoen aan deze wettelijke verplichting staat voor de deur. Als kantoor eigenaar ben je hier natuurlijk niet dagelijks mee bezig. Toch is het van belang om daar nu écht mee te beginnen. Per 1 januari 2023 moeten namelijk alle kantoren in het bezit zijn van het energielabel C.

HumbleBuildings helpt jou vanuit 4 stappen naar energielabel C. Meteen actie ondernemen of meer informatie? Wat nu? Vul ons contactformulier in, je hoort hierna snel van ons!

De juiste energie

Wat sluit aan bij jouw duurzame ambities? HumbleBuildings onderzoekt de mogelijkheden om bij te dragen aan een beter milieu, zonder dat dit torenhoge kosten met zich meebrengt. Integendeel. Zodra de investering is terugverdiend, zullen veel energiebesparende mogelijkheden enkel nog geld opleveren.

De belangrijkste vragen daarbij zijn: wat sluit aan bij jouw duurzame ambities en hoe scoort je gebouw beter op het gebied van energieverbruik? Om energie doeltreffend en efficiënt te beheren, zijn er ongelooflijk veel mogelijkheden.

De juiste connectie(s)

HumbleBuildings helpt graag om de juiste stap met jou te zetten. Dit kan betekenen dat we duidelijk inzicht geven in de energiekosten, maar ook dat we meteen met onze partners aan het werk gaan om de energieprestatie van uw gebouw te verbeteren. Door samen te werken met onze partners is onze kennis over de nieuwste energiebesparende mogelijkheden altijd up-to-date. We leren continu bij om de laatste duurzame ontwikkelingen te kennen en toe te passen op het gebied van uw bouw- en installatieconcepten.

Wij zijn een gecertificeerd bedrijf die conform NTA 8800 het energielabel kan afgeven voor woningen en kantoren.

Heb je vragen over Energielabel?
Jean-Pierre helpt je graag verder!

Neem gerust vrijblijvend contact met Jean-Pierre op.
Zijn we niet bereikbaar? Start een conversatie via onze chat.

Advies

Wij zijn trots op onze klanten!

Professioneel, technisch of gewoon praktisch, wij zullen jouw doelen altijd hoog in het vaandel houden…

Project Oud, nieuw en groen ontmoeten elkaar hier..
Project Duurzaam wonen in Bloemendal Barneveld!
Project Van een decentrale naar een centrale organisatie gaan
Project Verduurzamingsadvies rijksmonument Rokin 102 in hartje Amsterdam!
Project Ventilatiecheck scholen Morgenwijzer
Project NEN2767 inspecties VU Amsterdam
Project Inspecties De Schelderadarketen
Project Holland Park
Project Voorkeursleverancier voor Unica
Project Lloyd Yard Rotterdam